Har du succes­opskrifter, du altid vender tilbage til?

Her følger nogle vidunderlige opskrifter, der i vores græsk inspirerede køkken er blevet en del af hverdagen.  Der vil blive tilføjet nye opskrifter. Græske specialiteter har fokus på at udvælge råvarer udfra højeste kvalitet såvel i smag som i værdifulde næringsstoffer. Det giver glæde i madlavningen og i resultatet heraf. Du får i det følgende inspiration til græske favorit opskrifter med råvarer som olivenolier, nødder, mandler, timian honning, soltørrede tomater og meget mere.

Pesto 

En klassiker der smager fantastisk både til pasta, til brød og som dip sammen med salater. Denne pesto er lavet med rucola, som er perfekt til pesto. Du kan sagtens erstattet rucola med andre grønne sager, fx ramsløg, basilikum eller persille.

Ingredienser:

75 gram afskallede mandler

• 75 gram rucola/ ramsløg

• 3/4 dl olivenolie

• 1 dl revet ost fx parmesan eller gedeost

• 2 – 3 fed hvidløg

• Et drys salt

Mandlerne ristes på en tør pande, til de bliver let gyldne. Herefter blendes de i en foodprocessor. De skyllede rucola /ramsløg tilsættes lidt af gangen. Olivenolie, ost, hvidløg og salt tilsættes. Der blendes til massen er ensartet og har den ønskede konsistens.  Lad gerne konsistensen blive blød, ved at tilsætte ekstra olivenolie efter behov. En blød pesto er delikat til det hele. Pesto kan opbevares på køl i 3-4 dage. Ramsløg giver en sundheds booster.

Find olivenolier her

Find mandler her

 

Tomatpesto 

1 glas  soltørrede tomater i olie

• 1 dl friskrevet parmesan ost

• 3 spsk pinjekerner eller mandler

• evt basilikum, timian eller oregano

• Salt og peber

Først findeles pinjekerner/mandler i en fin-hakker eller blender, derefter tilsættes alle øvrige ingredienser og det hele mixes til en ensartet konsistens. Smages til med salt og lidt peber.

Spises med det samme eller opbevares på køl max. ca 6 dage.

Find soltørrede tomater her 

Find græske krydderier her

 

Tomatsauce med soltørrede tomater
Suveræn nem sauce til en super lækker frokost eller aften middag.
Ingredienser:

5-10 fed hakkede hvidløg (mængde afhængig af størrelse)
80 g groft hakkede soltørrede tomater =1/2 glas.
olivenolie
salt
1 god tsk røget paprika
1 spsk oregano eller basilikum
1/2 dl fløde
1/2 dl mælk (ko eller plantemælk)
70 g ost, revet. 

Tilberedning:

Varm hvidløg og hakkede soltørrede tomater i en spiseskefuld olivenolie på god varme i cirka 1 minut på en pande. Tilsæt fløde og mælk og bring det i kog. Skru ned for varmen. Tilsæt revet ost. Lad det simre og rør til osten smelter og danner en cremet pastasauce.
Tilsæt 1 spsk tørret oregano/basilikum og paprika. Smag til med salt.
Saucen anvendes til pasta-retter.

Find soltørredet tomater her

Find olivenolie her

Find græske krydderier her

 

Græske nødde-bites

 

Ingredienser:

• 90 gram timiann honning 🍯

• 25 gram mandelsmør

• 70 gram mandel mel (blend dine mandler i en foodprocessor eller blender til mandel mel) 200 gram grofthakkede mandler og nødder efter eget valg.

• 70 gram grofthakket mørk chokolade 70%.

Alle mandler i opskriften er med skal. Alt blandes godt. Herefter beklædes en form på ca 18×18 cm med bagepapir. Massen fordeles heri, pres det godt ned i formen. Bages 25-30 minutter ved 150 grader, til overfladen er let gylden. Vær opmærksom på, hvis du bager i en metalform er bagetiden kortere. Afkøles herefter, først på køkkenbordet, derefter i køleskabet. Når det er helt afkølet efter 2-3 timer i køleskabet, skæres ud til bites eller barer. Opbevares efterfølgende på køl i op til 8 dage. Velbekomme ☕️☕️

Find timian honning her

Find mandler her

 

Læs også…

Derfor er olivenolie godt

Derfor er olivenolie godt

Det er sandsynligt at forbruget af oliven og olivenolie i sydeuropa repræsenterer et vigtigt bidrag til de gunstige virkninger på sundheden i middelhavskosten.

Dine indkøb0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0