Har du succes­opskrifter, du altid vender tilbage til?

Her følger nogle vidunderlige opskrifter, der i vores græsk inspirerede køkken er blevet en del af hverdagen.  Der vil blive tilføjet nye opskrifter. Græske specialiteter har fokus på at udvælge råvarer udfra højeste kvalitet såvel i smag som i værdifulde næringsstoffer. Det giver glæde i madlavningen og i resultatet heraf. Du får i det følgende inspiration til græske favorit opskrifter med råvarer som olivenolier, nødder, mandler, timian honning, soltørrede tomater og meget mere.

Pesto 

En klassiker der smager fantastisk både til pasta, til brød og som dip sammen med salater. Denne pesto er lavet med rucola, som er perfekt til pesto. Du kan sagtens erstattet rucola med andre grønne sager, fx basilikum eller persille.

Ingredienser:

75 gram afskallede mandler 75 gram rucola 3/4 dl olivenolie 1 dl revet ost fx parmesan eller gedeost 2 – 3 fed hvidløg Et drys salt

Mandlerne ristes på en tør pande, til de bliver let gyldne. Herefter blendes de i en foodprocessor. Den skyllede rucola tilsættes lidt af gangen. Olivenolie, ost, hvidløg og salt tilsættes. Der blendes til massen er ensartet og har den ønskede konsistens.  Lad gerne konsistensen blive blød, ved at tilsætte ekstra olivenolie efter behov. En blød pesto er delikat til det hele. Pesto kan opbevares på køl i 3-4 dage. Ekstra info: Når det er sæson for ramsløg kan de erstatte rucola. Så får du en sundheds booster.

Græske nødde-barer

Ingredienser:
100 gram timian honning. 🍯
25 gram mandelsmør.
70 gram mandelmel (blend dine mandler i en foodprocessor eller blender til mandelmel)
200 gram grofthakkede mandler og nødder efter eget valg.
70 gram grofthakket mørk chokolade 70%.

1 tsk salt.

Alle mandler i opskriften er med skal. Alle ingredienser undtagen salt røres godt sammen. Herefter beklædes en form på ca 20×20 cm med bagepapir. Massen fordeles heri, pres det godt ned i formen. Drys med salt. Bages 25-30 minutter ved 150 grader, til overfladen er let gylden. Vær opmærksom på, hvis du bager i en metalform er bagetiden kortere. Afkøles herefter, først på køkkenbordet, derefter i køleskabet. Når det er helt afkølet efter 2-3 timer i køleskabet, skæres ud til bites eller barer. Opbevares efterfølgende på køl i op til 10 dage. Velbekomme ☕️☕️

Tomatsauce med soltørrede tomater

Suveræn nem sauce til en super lækker frokost eller aften middag.

Ingredienser:
5-10 fed hakkede hvidløg (mængde afhængig af størrelse)
80 g groft hakkede soltørrede tomater, 1/2 glas.
olivenolie
salt
1 god tsk røget paprika
1 spsk basilikum eller oregano
1/2 dl fløde
1/2 dl mælk (ko eller plantemælk)
70 g ost, revet.
Tilberedning:
Varm hvidløg og hakkede soltørrede tomater i en spiseskefuld olivenolie på høj medium varme i cirka 1 minut på en pande. Tilsæt fløde og mælk og bring det i kog. Skru ned for varmen. Tilsæt 1 kop revet ost. Lad det simre og rør til osten smelter og danner en cremet pastasauce.
Tilsæt 1 spsk tørret basilikum, paprika. Smag til med salt.
Saucen anvendes til pasta-ovn- eller gryderetter.

Læs også…

Derfor er olivenolie så sundt

Derfor er olivenolie så sundt

Det er sandsynligt at forbruget af oliven og olivenolie i sydeuropa repræsenterer et vigtigt bidrag til de gunstige virkninger på sundheden i middelhavskosten.

Indkøbskurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0