Hvordan finder du den bedste ekstra jomfru olivenolie?

Det kan være svært at stå i supermarkedet og kigge hen ad hylden med olivenolier fra alverdens steder med de flotteste etiketter. Det kan ikke ses på flasken og heller ikke på prisen, hvilke der er gode.

Find en forhandler af olivenolie der ved noget om olivenolien, et af spørgsmålene kan være:

Der er absolut god grund til at gå udenom alt andet!

Oliventræer sprøjtes med kemikalier, hvis de ikke er økologiske. Der er nøje restriktioner, foruden prøver og test, der sikrer økologi og biodynamisk dyrkning, så vi får det, vi går efter.

4 tegn på en god olivenolie:

  • Maden smager bedre. God olivenolie tilfører enhver ret god og underbyggende smag.
  • En god olie dufter og smager altid godt, også efter lang tids lagring. Gode olivenolier bliver ikke harske.
  • Hvis du dypper ristet brød i ren olivenolie er du ikke i tvivl om det er en god olie, den smager simpelthen bare godt. Mange kender fra rejser til Grækenland, den klassiske starter: Ristet brød, ofte med hvidløg, salt og oregano, serveret med lokal olivenolie i en skål. Det smager skønt.
  • Det allerbedste tegn på en god olivenolie, som vi alle kan benytte, er om den kradser let i halsen. Den kan virke kraftig, når man tager 1-2 spsk olie og den kradser let ned igennem halsen. Det betyder den er ekstra jomfru koldpresset og af allerbedste kvalitet. Ved brug i madlavning er den kraftige smag ikke tydelig på samme måde.

Læs også…

Derfor er olivenolie godt

Derfor er olivenolie godt

Det er sandsynligt at forbruget af oliven og olivenolie i sydeuropa repræsenterer et vigtigt bidrag til de gunstige virkninger på sundheden i middelhavskosten.

Dine indkøb0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0